MIÉRT FONTOSAK A GAZDAGOK SZOKÁSAI?

Minket, embereket a szokásaink irányítanak. Gondolj csak bele! Onnantól kezdve, hogy reggel felkelsz, majd lefekszel, mennyi mindent „robotpilóta üzemmódban” végzel. A reggeli rutinod, az étkezési szokásaid, hogy mikor mész edzeni, hogy milyen módon köszönsz el a párodtól, mind-mind a rutinod része.

Vannak olyan szokások melyeket a szüleinktől tanulunk el, de van, amelyet a barátok, ismerősök, munkatársak ragasztanak ránk, és idővel teljesen saját magunkénak fogjuk érezni. Éppen ezért, nagyon sok rutindöntést hozunk, melyek már teljesen beleivódtak a tudatunkba, és az ösztöneink része lett.

A sok ösztönös cselekvés, amikor csak érzésből hozol döntést, meghatározza, hogy mit fogsz elérni az életben, és milyen anyagi lehetőségeid lesznek.

Ha bőségben szeretnél élni, elengedhetetlen, hogy elsajátítsd a gazdagok szokásait.

Válaszd ki az egyiket, és kezd el tudatosan alkalmazni!

TALÁLD MEG MIBEN VAGY JÓ

Teljesen mindegy, hogy jelenleg ki, milyen anyagi helyzetben van, valamiben biztosan jó vagy.

Lehetsz tehetséges a kertkészítésben, kütyük javításában, vagy tortakészítésben is. Nem ez számít, hanem az, hogy ismerd meg önmagadat, és találd meg azt a tevékenységet, amihez van affinitásod, és szereted csinálni, ráadásul kiváló lehetsz benne.

Vizsgáld meg, hogy milyen hobbid van és indulj ki abból.

Ha benned van az a kérdés, hogy „mégis, mit is kezdjek magammal?”, akkor vedd előre ezt a pontot, és fektess nagy hangsúlyt arra, hogy megismerd önmagad, és tervezd meg, milyen emberré szeretnél válni.

KELJ KORÁN

Mielőtt a kardodba dőlnél, nem feltétlen van arra szükség, hogy már hajnali 4-kor felébredj. Az alvás ugyanolyan fontos része az életednek, és igyekezz 7-8 órát minden nap aludni. Itt sokkal inkább arról van szó, hogy kelj korábban, mint ahogy a napod elindul. Ha 9-re mész dolgozni, akkor elég lehet 7-kor kelned.

Ha „csak” sportolsz, és olvasol fél órát, már akkor is sokkal jobb érzéssel fogod indítani a napod, és sokkal energikusabban töltheted a következő órákat. A gazdagok szokásai közül, legyen rád ez is jellemző!

TÁPLÁLKOZZ EGÉSZSÉGESEN

Thomas Corley kutatása során azt találta, hogy a vagyonos emberek elképesztően értékelik az egészségüket, sokkal jobban, mint a megkeresett vagyonukat.

Sokak fejében az él, hogy drága egészségesen étkezni. Nézd meg mennyibe kerül egy tortilla chips, és a hozzávaló szósz, egy nagytáblás csoki, egy fagyi.

A finom gyümölcs, friss zöldségek semmivel nem kerülnek többe, mint az egészségtelen ételek. Mégis, ég és föld lesz a különbség, ha az egyiket a másikra cseréled.

LEGYEN NAPI TEENDŐ LISTÁD

Minden nap gondold át, mi mindent kell megcsinálnod a következő nap folyamán. Ezt követően pedig készíts egy listát belőlük, majd a következő nap reggelén olvasd át, majd újra gondold át a feladataidat. A gazdagok szokásai közül, ez is nagyon egyszerűnek tűnhet, éppen ezért könnyű elhagyni, vagy akár el sem kezdeni gyakorolni.

Ha ezt megfogadod, nem kell terhelned az agyad feleslegesen a sok tennivalóval, így is annyi mindent kell észben tartanod. A sok apró, kis cél, kis lépés teljesülése után fogod csak elérni a legnagyobb céljaidat.

Fontos, hogy minden nap lásd azt, hogy ismét sikerült valamit elérned, pipáld is ki, és veregesd magad vállon kicsit. Ünnepeld meg kicsit a részcélok teljesülését is. Ne frusztráljon, ha nem sikerült valamit aznap megcsinálnod. Nézd meg, hogy esetleg túlvállaltad-e magad, vagy esetleg nem jól osztottad be az idődet? Tanulj belőle, és igyekezz másnap behozni magadat.

LÉGY KITARTÓ, ÉS FEJEZD BE, AMIT ELKEZDTÉL

Sokszor fogtál már bele valamibe, majd hagytad abba az első nehézségek után? Ha van egy kiváló ötleted, az még nem jelent semmit.

Egyértelmű, hogy nem lesz minden ötlet megvalósításából hatalmas siker, de az, amit az úton tanulsz, mindig veled marad.

Meg kell tanulnod, hogy ha sikeres, és gazdag akarsz lenni, akkor bizony fogsz hibázni. Fogsz rossz döntéseket hozni, de ezekből kell tanulnod, és hosszútávon így lehetsz sikeres.

Jusson eszedbe Thomas Edison mondata a bukásokról: „Én egyszer sem buktam el, csupán találtam 10.000 módszert, ami nem működik.” Mi lenne, ha Edison feladta volna a tizedik, vagy a századik próbálkozása után?

TŰZZ KI NAGYRATÖRŐ CÉLOKAT

Fontos, hogy tegyél különbséget célok, és kívánságok között. Az nem cél ugyanis, hogy gazdag akarsz lenni. Legyél specifikus! Határozd meg pontosan, hogy számodra mit, mekkora összeget jelent a gazdagság, majd tervezd meg. Mi a határideje a célodnak? Ahhoz, hogy elérd mikor, mit kell tenned, mekkora összeget kell félretenned, befektetned? Min kell változtatnod?

A célodat pedig mondd el barátaidnak, családodnak, ugyanis ez segíthet abban, hogy az úton maradj, és ne add fel.

SPORTOLJ RENDSZERESEN

Nem véletlenül hallottad már annyiszor azt a mondást, hogy „ép testben, ép lélek”.

Kutatók kimutatták, hogy az edzéssel nem csak az izmainkat tudjuk növelni, de az agyunk számára is előnyökkel jár a testmozgás. A sportolás serkenti az agyműködést, így a munkádat is könnyebben, hatékonyabban végezheted el.
Igyekezz megtalálni azt a mozgásformát, amit szívesen űzöl, legyen az bármi.
A gazdagok szokásai közül az egyik legtipikusabb, hogy 76%-uk legalább heti négy alkalommal végez valamilyen sporttevékenységet. Amennyiben a legnagyobb cégek vezetőinek van ideje sportolni, biztosan te is találsz heti 3-4 órát erre a célra.
Külön plusz, ha közben akár hanganyagot is tudsz hallgatni.

 

FEKTESS A TUDÁSODBA


Tudod mi az a közös jellemző, amely mindegyik sikeres emberre igaz? Igen, az, hogy szinte megrögzötten foglalkoznak az önfejlesztéssel.
Kezdd kicsiben!
Nem kell azonnal heti 3 könyvet kiolvasnod. Először szánj rá napi 10 percet, hogy olvasol az önfejlesztésről, pénzügyekről, befektetésekről, vagy akár motiváló önéletrajzi könyvet is a kezedbe vehetsz. Majd szépen fokozatosan növeld az erre fordított időt.

Jól jegyezd meg, hogyan sokan csak gazdagnak akarnak tűnni, és éppen most kerülnek bele egy adósságspirálba.

Te légy okosabb!

Építsd a vagyonodat folyamatosan, és ne akarj egyik napról a másikra meggazdagodni.

Az apró, mindennapos kicsi szokások határozzák meg az életünket, ezért nagyon fontos odafigyelni arra, hogy mikor, mivel foglalkozunk, és milyen szokások fognak hosszútávon is velünk maradni.
Ha egyszer véletlenül elhagysz egy jó szokást, ne aggódj! Velem is előfordul, hogy azon kapom magam, hogy napok óta nem csináltam meg valamit. Ilyenkor ne add fel, kezdd el újra, és egyre könnyebben fog menni.

Nem pár napon fog múlni a sikered: hosszú távon gondolkodj!

Csatlakozz az üzleti csoportomhoz, ahol még több infót tudsz meg és kérdezhetsz az üzletről!

Kattints a képre!